Meld uw bedrijf aan voor een professioneel account bij Forster Nederland en geniet van de vele voordelen zoals speciale kortingsafspraken, op rekening betalen en meer.

Professioneel account

Siliconenkit


Filters overzicht
Wis alle filters
Merken
Geschikt voor
Toepassingen
Kenmerken
Verpakking
Soort
22
artikelen van 22
Bostik FP 402 Fireseal-Silicone
14, 40
Bostik FP 402 Fireseal-Silicone - Wit koker (310 ml)
FP 402 Fireseal Silicone is een brandwerende, e...
Bostik Silicone S960 Premium
11, 19
Bostik Silicone S960 Premium - Transparant koker (310 ml)
Bostik S960 SILICONE NON STAINING is een weekma...
Dowsil 786 Neutral Silicone
8, 89
Dowsil 786 Neutral Silicone - Transparant koker (310 ml)
DOWSIL™ 796 Neutral Silicone is een 1-component...
Illbruck FA870 Natuursteen siliconekit glanzend
14, 19
Illbruck FA870 Natuursteen siliconekit glanzend - Transparant koker (310 ml)
Een duurzaam elastische afdichting van aansluit...
Illbruck FA880 Natuursteen siliconekit mat
14, 19
Illbruck FA880 Natuursteen siliconekit mat - Wit koker (310 ml)
Een duurzaam elastische afdichting van aansluit...
Illbruck GS241 Sanitairkit
5, 44
Illbruck GS241 Sanitairkit - Transparant koker (310 ml)
Een kwalitatief hoogwaardige, duurzaam elastisc...
Illbruck Nullifire FS703 Brandwerende Siliconenkit
13, 15
Illbruck Nullifire FS703 Brandwerende Siliconenkit - Wit koker (310 ml)
Nullifire FS703 Brandwerende Siliconenkit is ee...
Proby S2 Acetoxy Silicone Sealant
3, 53
Proby S2 Acetoxy Silicone Sealant - Wit koker (280 ml)
Professionele azijnzuurhoudende silikonenkit vo...
Proby S1 Neutral Silicone Sealant
5, 64
Proby S1 Neutral Silicone Sealant - Wit koker (280 ml)
Professionele silicone met lage modulus voor ze...
Zwaluw Aqua-Silicone
6, 54
Zwaluw Aqua-Silicone - Transparant koker (310 ml)
Siliconenkit voor zoet- en zoutwateraquaria

Siliconenkit kopen

Bent u op zoek naar hoogwaardige siliconenkit? Bij Forster Nederland vindt u een breed assortiment professionele siliconenkitten zodat u voor elk project bij ons terecht kunt.

Het is belangrijk dat u bij uw project de siliconenkit gebruikt die geschikt is voor uw toepassing. Daarom helpen we u graag bij het maken van de beste keuze. Lees verder om meer te weten te komen over de verschillende soorten siliconenkit en hoe u het juiste type kunt selecteren voor uw klus.

Uiteraard staat ons team ook altijd klaar om u een persoonlijk advies op maat te bieden.

Wat is siliconenkit?

Siliconenkit is een veelzijdig afdichtingsmateriaal dat wordt gebruikt om oppervlakken af te dichten. Het is samengesteld uit siliconenpolymeer en heeft unieke eigenschappen die het onderscheiden van andere soorten kit. Siliconenkit is flexibel, duurzaam en bestand tegen water, waardoor het ideaal is voor verschillende toepassingen.

Hoe werkt siliconenkit?

Siliconenkit werkt door middel van een chemische reactie die optreedt tijdens het uithardingsproces. Wanneer de kit wordt aangebracht, reageert het met de luchtvochtigheid en vormt het een sterke, elastische en waterbestendige afdichting. Het hecht zich goed aan verschillende oppervlakken, waardoor het een betrouwbare oplossing is voor het afdichten van voegen en naden.

Wat zijn de voordelen van siliconenkit?

Siliconenkit biedt diverse voordelen die het een uitstekende keuze maken voor afdichtingsprojecten. Hier zijn enkele belangrijke voordelen van siliconenkit:

 • Flexibiliteit: Siliconenkit is elastisch en daardoor zeer flexibel. Het kan hierdoor bewegingen en trillingen opvangen zonder te scheuren. Dit zorgt voor een duurzame en betrouwbare afdichting die bestand is tegen spanningen en vervorming.

 • Temperatuurbestendigheid: Siliconenkit is bestand tegen zowel hoge als lage temperaturen, waardoor het geschikt is voor zowel binnen- als buitentoepassingen. Het behoudt zijn flexibiliteit en afdichtende eigenschappen, zelfs bij blootstelling aan hitte of kou.

 • Waterbestendigheid: Siliconenkit vormt een waterbestendige afdichting, waardoor het perfect is voor gebruik in vochtige ruimtes zoals badkamers en keukens. Het voorkomt lekkage en vochtproblemen door een effectieve barrière te creëren tegen water.

 • Schimmelwerend: Dankzij de waterbestendige eigenschappen is siliconenkit ook schimmelwerend. Het remt de groei van schimmels en voorkomt zo schimmelvorming in vochtige omgevingen. Dit draagt bij aan een gezondere en hygiënische leefomgeving.

 • Duurzaamheid: Siliconenkit is duurzaam en heeft een lange levensduur. Het behoudt zijn afdichtende eigenschappen gedurende een lange periode, waardoor het niet vaak hoeft te worden vervangen. Dit bespaart tijd en kosten op de lange termijn.

 • Veelzijdigheid: Siliconenkit kan worden gebruikt op verschillende materialen, zoals glas, keramiek, metaal, kunststof en hout. Het is geschikt voor diverse toepassingen, zoals het afdichten van voegen, naden, ramen, deuren, sanitaire voorzieningen en nog veel meer.

 • Eenvoudige verwerking: Siliconenkit is gemakkelijk aan te brengen met behulp van een kitpistool. Het hecht goed aan diverse oppervlakken en kan eenvoudig worden gladgestreken voor een professioneel resultaat.

Welke siliconenkit gebruiken? Siliconenkit soorten en toepassingen

Bij Forster Nederland begrijpen we dat elke toepassing specifieke eisen heeft als het gaat om siliconenkit. Daarom bieden we een breed scala siliconenkitsoorten aan voor verschillende toepassingen. Hieronder vindt u meer informatie over de populairste soorten siliconenkit:

Sanitairkit

Sanitairkit is speciaal ontworpen om tegemoet te komen aan de unieke behoeften van badkamers en andere vochtige omgevingen. Deze kitsoort is bestand tegen de constante blootstelling aan water, voorkomt lekkages en biedt een waterdichte afdichting rondom sanitair en tegelwerk. Sanitairkit is ook schimmelbestendig, waardoor het de groei van schimmels en meeldauw op vochtige oppervlakken voorkomt. Het is beschikbaar in verschillende kleuren om bij uw badkamerinrichting te passen.

Brandwerende siliconenkit

Brandveiligheid is van het grootste belang in gebouwen. Brandwerende siliconenkit speelt een essentiële rol bij het verbeteren van de brandveiligheid. Deze kitsoort vormt een barrière tegen vlammen en rook, waardoor de verspreiding van brand wordt beperkt en kostbare tijd wordt gewonnen voor evacuatie en brandbestrijding. Brandwerende siliconenkit wordt gebruikt rondom brandwerende deuren, ramen, penetraties en andere brandgevoelige gebieden. Het voldoet aan strenge brandveiligheidsnormen en biedt gemoedsrust in situaties waarin brandbeveiliging van vitaal belang is.

Hittebestendige siliconenkit

Sommige toepassingen vereisen siliconenkit die bestand is tegen hoge temperaturen. Hittebestendige siliconenkit is speciaal ontwikkeld om te worden gebruikt in de buurt van warmtebronnen, zoals ovens, kachels, open haarden, schoorstenen en industriële toepassingen. Het kan extreme temperaturen weerstaan zonder te smelten of zijn afdichtende eigenschappen te verliezen. Hittebestendige siliconenkit zorgt voor een betrouwbare afdichting, zelfs onder de meest veeleisende omstandigheden.

Natuursteen siliconenkit

Natuursteen is een prachtig en waardevol materiaal dat speciale zorg vereist bij het afdichten. Het gebruik van ongeschikte kit kan leiden tot vlekvorming, verkleuring of zelfs schade aan het natuursteen. Natuursteen siliconenkit is speciaal ontworpen om compatibel te zijn met natuursteen en optimale bescherming te bieden zonder het oppervlak te beschadigen. Natuursteen siliconenkit heeft een neutrale pH-waarde en bevat geen zure componenten die schade kunnen veroorzaken. Het zorgt voor een veilige en duurzame afdichting, waardoor het indringen van water, vuil en vlekken wordt voorkomen. Of u nu een marmeren aanrecht wilt afdichten of een granieten vloer wilt beschermen, natuursteen siliconenkit is de juiste keuze voor een zorgvuldige en effectieve afdichting van natuursteenoppervlakken.

Voordelig alle siliconenkit kopen bij Forster Nederland

Bestel voordelig uw gewenste siliconenkit bij Forster Nederland. Als uw vertrouwde groothandel profiteert u bij ons altijd van aantrekkelijke staffelkortingen. En met onze grote voorraad, kunt u altijd snel aan de slag met uw klus!

Soorten siliconenkitten

Bij Forster Nederland vindt u een breed assortiment aan siliconenkitten. Of het nu gaat om sanitairkit, natuursteen siliconenkit, hittebestendige- of brandwerende siliconenkit, wij hebben de kit die u nodig heeft.

In ons assortiment vindt u de volgende soorten siliconenkit:

Siliconenkit merken

Wij werken samen met gerenommeerde merken die hoogwaardige siliconenkit leveren.

In ons assortiment vindt u de volgende merken:

 • Bostik siliconenkit
 • Zwaluw siliconenkit
 • Illbruck siliconenkit
 • Dowsil
 • Nullfire
 • Otto Chemie
 • Proby

Siliconenkit kleuren

Bij Forster Nederland bieden we een breed scala aan siliconenkitten in diverse kleuren. Of u nu op zoek bent naar een neutrale tint die naadloos blendt met uw oppervlak of juist een opvallende kleur wilt gebruiken voor een artistiek accent, wij hebben de juiste kleur siliconenkit voor uw project.

Siliconenkit aanbrengen

Het correct aanbrengen van siliconenkit is essentieel voor een optimale afdichting. Volg deze eenvoudige stappen voor een professioneel resultaat:

 1. Zorg ervoor dat het oppervlak schoon, droog en vetvrij is.
 2. Snijd de punt van de kitmond schuin af voor de gewenste voegbreedte.
 3. Breng de kit gelijkmatig aan in de voeg met behulp van een kitpistool.
 4. Strijk de kit glad met een natte vinger of een kitstrijker.
 5. Laat de kit volledig uitharden volgens de instructies op de verpakking.

Primer voor siliconenkit: wanneer gebruikt u een primer?

Een primer kan een cruciale rol spelen bij het verkrijgen van een goede hechting van de kit aan de ondergrond. De primer vormt als het ware een tussenlaag tussen de ondergrond en de siliconenkit, waardoor de hechting wordt verbeterd. Maar wanneer is het gebruik van een primer nodig? Hier zijn enkele richtlijnen:

 • Poreuze, open of absorberende ondergronden: Als u siliconenkit wilt aanbrengen op een poreuze ondergrond zoals beton, steen, of onbehandeld hout, is het meestal aan te raden om een primer te gebruiken. Poreuze materialen hebben de neiging om vocht op te nemen, wat de hechting van de kit kan beïnvloeden. Een primer creëert een afsluitende laag op het oppervlak, waardoor de siliconenkit beter kan hechten en een duurzame afdichting kan vormen.
 • Niet-poreuze ondergronden: Op niet-poreuze materialen zoals staal, kunststof, glas of keramiek is het doorgaans niet nodig om een primer te gebruiken. Deze materialen bieden van nature al een goede hechtingsbasis voor siliconenkit. Het is echter altijd raadzaam om de specifieke instructies van de fabrikant te raadplegen, aangezien sommige specifieke toepassingen of omstandigheden het gebruik van een primer kunnen vereisen, zelfs op niet-poreuze ondergronden.

Het gebruik van een primer kan ervoor zorgen dat de siliconenkit optimaal hecht aan de ondergrond en de levensduur van de afdichting verlengt. Het creëert een stabiele basis voor de kit, waardoor problemen zoals slechte hechting of vroegtijdige degradatie worden voorkomen.

Siliconenkit verwijderen

Als u oude siliconenkit wilt verwijderen, volg dan deze stappen:

 1. Gebruik een scherp mes of een kitverwijderaar om de kitvoeg voorzichtig los te snijden.
 2. Trek de losse kitresten voorzichtig weg met behulp van een plamuurmes.
 3. Reinig het oppervlak grondig om alle resterende kit en vuil te verwijderen.
 4. Maak het oppervlak droog voordat u nieuwe kit aanbrengt.

Schimmelvorming bij siliconenkit voorkomen

Om schimmelgroei bij siliconenkit te voorkomen, is regelmatig onderhoud belangrijk. Hier zijn enkele tips om schimmelvorming te voorkomen:

 1. Houd het oppervlak schoon en droog.
 2. Ventileer de ruimte goed om vochtigheid te verminderen.
 3. Reinig de kit regelmatig met een schimmelwerend reinigingsmiddel.
 4. Controleer de kit op beschadigingen en vervang indien nodig.

Online siliconenkit bestellen: eenvoudig besteld en snel geleverd!

Bij Forster Nederland kunt u eenvoudig en snel uw siliconenkit online bestellen. Onze gebruiksvriendelijke webshop maakt het winkelen gemakkelijk en biedt gedetailleerde productinformatie, zodat u altijd de juiste keuze kunt maken.

Bestelt u voor 12 uur en hebben wij het product op voorraad, dan heeft u de bestelling de volgende dag al binnen. Zo kunt u gelijk aan de slag met uw project!

Schrijf u vandaag nog in

en ontvang de beste acties als eerste in uw mailbox.