Meld uw bedrijf aan voor een professioneel account bij Forster Nederland en geniet van de vele voordelen zoals speciale kortingsafspraken, op rekening betalen en meer.

Professioneel account

Kit


Filters overzicht
Wis alle filters
Merken
Geschikt voor
Toepassingen
Kenmerken
Verpakking
Soort
100
artikelen van 100
Bostik A975 Premium Paintable Acrylic - Anti Crack
3, 29
Bostik A975 Premium Paintable Acrylic - Anti Crack - Wit koker (310 ml)
Bostik A975 PREMIUM PAINTABLE is een hoogwaardi...
Bostik Silicone S960 Premium
11, 19
Bostik Silicone S960 Premium - Transparant koker (310 ml)
Bostik S960 SILICONE NON STAINING is een weekma...
Proby A1 Acrylic Sealant
1, 50
Proby A1 Acrylic Sealant - Wit (Kokers 280 ml )
Professionele acrylaatkit op dispersiebasis.
Zwaluw Tixoplast, Bitumen afdichtingskit
2, 81
Zwaluw Tixoplast, Bitumen afdichtingskit - Zwart koker (310 ml)
1-component afdichtingskit op basis van bitumen
Nieuw
COSMO HD 100.400
3, 85
COSMO HD 100.400 - Wit (Koker 310 ml) (koker)
Universele lijm en afdichtingskit
Nieuw
COSMO HD-100.401
3, 85
COSMO HD-100.401 - Signaalgrijs/Koker (310 ml)
Universele lijm en afdichtingskit Geen hoge aan...
Nieuw
COSMO HD-100.402
3, 85
COSMO HD-100.402 - Zwart/Koker (310 ml)
Universele lijm en afdichtingskit Geen hoge aan...
Nieuw
OTTOSEAL® S 67
8, 55
OTTOSEAL® S 67 - 9002 (koker 310 ml)
Silicone op alkoxy basis voor cleanrooms en kli...
Illbruck SP925, Flexibele Seal Coating
17, 46
Illbruck SP925, Flexibele Seal Coating - Antraciet (lijkend ral 7016) worst (600 ml)
1-component elastische luchtdichtingscoating op...
Bostik A990 Premium Arcylic
2, 39
Bostik A990 Premium Arcylic - Wit koker (310 ml)
Bostik A990 PREMIUM ACRYLIC is een superieure k...
Bostik FP 401 Fireseal Acrylic
6, 14
Bostik FP 401 Fireseal Acrylic - Wit koker (310 ml)
FP 401 Fireseal Acrylic is een 1-component bran...
Bostik FP 402 Fireseal-Silicone
14, 40
Bostik FP 402 Fireseal-Silicone - Wit koker (310 ml)
FP 402 Fireseal Silicone is een brandwerende, e...

Kit kopen

Professionele kit kopen doet u bij Forster Nederland. Wij hebben een uitgebreid assortiment kitten, zodat u voor elke klus bij ons terecht kunt.

We begrijpen dat het kiezen van de juiste kit soms overweldigend kan zijn, daarom helpen we u graag bij het maken van de beste keuze. Lees verder om meer te weten te komen over de verschillende soorten kit en hoe u de juiste kit kunt selecteren voor uw project.

Uiteraard staan we ook altijd voor u klaar voor een passend advies op maat!

Welke kit gebruiken? Kit soorten en toepassingen

Bij Forster Nederland hebben we verschillende soorten kit beschikbaar, elk met hun eigen unieke eigenschappen en toepassingen. Hieronder vindt u een overzicht van de meest populaire kitsoorten die we aanbieden:

Siliconenkit

Siliconenkit is een veelzijdige kit die bekend staat om zijn uitstekende waterbestendigheid en flexibiliteit. Het wordt vaak gebruikt voor afdichtings- en voegtoepassingen in badkamers, keukens en andere vochtige omgevingen. Door de sterke bestendigheid tegen UV-straling is siliconenkit ook geschikt voor buitengebruik. Siliconenkit hecht goed op glas, keramiek, metaal en vele andere materialen. Het is duurzaam en bestand tegen schimmelgroei, waardoor het een populaire keuze is voor sanitaire ruimtes.

Siliconenkit is niet overschilderbaar. Houd hier rekening mee bij het kiezen van een geschikte kit voor uw klus.

Acrylaatkit

Acrylaatkit is een veelgebruikte kit die geschikt is voor zowel binnen- als buitentoepassingen. Het heeft een goede hechting op verschillende ondergronden, zoals hout, beton en gips. Acrylaatkit is gemakkelijk aan te brengen en te reinigen, waardoor het ideaal is voor het afdichten van kieren, naden en scheuren. Het is ook nog eens een relatief goedkope kit (voor een paar euro kunt u al een goede kit krijgen). Een voordeel van acrylaatkit is dat het overschilderbaar is.

Acrylaatkitten zijn niet flexibel en daarom niet geschikt om grote beweging op te vangen. Deze kitten kunnen daarnaast niet goed tegen continue waterbelasting. Om de douche of het aanrechtblad af te kitten kunt u daarom beter siliconenkit gebruiken. Hiernaast zijn niet alle acrylaatkitten geschikt om buiten te gebruiken. Kijk daarom goed bij het specifieke product of de acrylaatkit hier voor bedoeld is.

Montagekit

Montagekit, ook wel bekend als montagelijm, is een sterke en duurzame kit die wordt gebruikt voor het bevestigen van materialen op verschillende oppervlakken. Het hecht goed op onder andere hout, metaal, kunststof en steen. Montagekit biedt een hoge kleefkracht en is bestand tegen trillingen en belasting. Het is ideaal voor het monteren van plinten, panelen, tegels en andere bouwmaterialen.

Beglazingskit

Beglazingskit, ook wel glaskit genoemd, is speciaal ontworpen voor het afdichten van glas in kozijnen. Het zorgt voor een water- en luchtdichte afdichting en beschermt tegen tocht en vocht. Beglazingskit is elastisch en kan bewegingen van het glas opvangen zonder te scheuren. Het heeft uitstekende hechtingseigenschappen op glas, hout en aluminium.

Bij Forster Nederland helpen we u graag bij het kiezen van de juiste kit voor uw specifieke project. Neem contact op met onze specialisten voor een persoonlijk advies!

Voordelig alle kit kopen bij Forster Nederland

Bestel voordelig uw gewenste kit bij Forster Nederland. Als uw vertrouwde groothandel profiteert u bij ons altijd van aantrekkelijke staffelkortingen. En met onze grote voorraad, kunt u altijd snel aan de slag met uw klus!

Soorten kit

Het meest uitgebreide assortiment kitten vindt u bij Forster Nederland. De verschillende soorten kit die wij aanbieden zijn:

Kit merken

We werken samen met gerenommeerde merken als Illbruck, Zwaluw, Bostik en Otto Chemie. Zo kunnen we hoge kwaliteit garanderen voor elke klus.

In ons assortiment vindt u de volgende merken kit:

  • Bostik
  • Zwaluw
  • Cosmo
  • Dowsil
  • Illbruck
  • Nullifire
  • Otto Chemie
  • Parasilico
  • Proby
  • Teroson

Kit op kleur

Naast verschillende kitsoorten hebben wij ook kit beschikbaar in verschillende kleuren. Of u nu een neutrale kleur wilt die bij de omgeving past of juist een opvallende kleur wilt gebruiken voor decoratieve doeleinden, bij Forster Nederland hebben wij diverse kleuropties waaruit u kunt kiezen.

Afvlakken van kit

Het afvlakken van kit is een belangrijke stap om een nette en strakke afwerking te verkrijgen. Na het aanbrengen van de kit kunt u met een afstrijkmiddel of gewoon met een natte vinger de kit gladstrijken en overtollige kit verwijderen. Zo voorkomt u de vorming van luchtbellen.

Droogtijd van kit

De droogtijd van uw kit is een belangrijk aandachtspunt. Als u wilt dat uw kitwerk goed hecht en lang meegaat moet u hier dan ook rekening mee houden. Door de kit voldoende tijd te geven om volledig uit te harden, voorkomt u beschadigingen en rafelranden aan de kitlaag. Maar hoe lang duurt het eigenlijk voordat kit volledig droog is? Hieronder bespreken we praktische droogtijden en geven we tips om het droogproces te optimaliseren.

Invloed van lucht en vocht

Het droogproces van kit vindt plaats onder invloed van lucht. De buitenste laag van de kit komt het meest in contact met lucht, waardoor daar als eerste een huidvorming ontstaat. De binnenste laag van de kit blijft echter langer vochtig en droogt langzamer.

Er zijn ook kitsoorten die voornamelijk uitharden door blootstelling aan vocht. Voorbeelden van deze soorten kit zijn acrylaatkitten en siliconenkitten. Deze kitsoorten zijn minder geschikt voor koudere klimaten vanwege de droge lucht. In koude lucht is er namelijk weinig vocht aanwezig, waardoor op vocht gebaseerde uithardende kitten niet goed kunnen drogen als ze in een omgeving met droge lucht worden aangebracht. Het is daarom belangrijk om ervoor te zorgen dat bij het aanbrengen van de kit het materiaal altijd in contact staat met de lucht.

Droogtijd varieert per kitsoort

Over het algemeen hebben de meeste soorten kit minimaal 4 tot 12 uur nodig om de eerste 2 millimeter uit te harden.

De droogtijd van kit is echter wel sterk afhankelijk van het type kit en de omgevingsomstandigheden. Het soort kit, de dikte van de kitlaag, het oppervlak waarop het wordt aangebracht en de omgevingstemperatuur en luchtvochtigheid hebben allemaal invloed op de uithardingstijd. Op de instructies van de fabrikant kunt u de uithardingstijd van uw kitsoort vinden.

Overschilderbare kit

Als u van plan bent om de kit te schilderen, is het belangrijk om een overschilderbare kit te gebruiken. De kit die u in dit geval het best kunt gebruiken is acrylaatkit.

Een overschilderbare kit zorgt voor een goede hechting van de verf en biedt een egale ondergrond voor een mooi eindresultaat. Zorg ervoor dat u de kit volledig laat uitharden voordat u gaat schilderen.

Niet overschilderbare kit

Het is belangrijk te weten dat niet elke kit overschilderbaar is. Siliconenkit is hier een voorbeeld van.

Kit verwijderen

Het verwijderen van kit kan nodig zijn als er te veel is aangebracht of als de kit is uitgehard. In veel gevallen kan dit met behulp van een mes worden gedaan. Begin bij de hoek van de voeg en snijd voorzichtig de uitgeharde kit weg van het oppervlak met een scherp mes. Zorg ervoor dat u gelijkmatige druk uitoefent om beschadiging van het oppervlak te voorkomen. Na het verwijderen van de kit kunt u het oppervlak reinigen met aceton of alcohol om eventuele resten van de kit te verwijderen. Op deze manier kunt u een schoon en glad oppervlak creëren voordat u nieuwe kit aanbrengt.

Online kit bestellen: eenvoudig besteld en snel geleverd

Bij Forster Nederland kunt u eenvoudig en snel uw kit online bestellen. Onze gebruiksvriendelijke webshop maakt het winkelen gemakkelijk en biedt gedetailleerde productinformatie, zodat u altijd de juiste keuze kunt maken.

Bestelt u voor 12 uur en hebben wij het product op voorraad, dan heeft u de bestelling de volgende dag al binnen. Zo kunt u gelijk aan de slag met uw project!

Schrijf u vandaag nog in

en ontvang de beste acties als eerste in uw mailbox.