Acrylaatkit


Filters overzicht
Wis alle filters
Merken
Geschikt voor
Toepassingen
Kenmerken
Verpakking
Soort
19
artikelen van 19
Bostik A750 Exterior Acrylic
3, 18
Bostik A750 Exterior Acrylic - Wit koker (310 ml)
Bostik A750 EXTERIOR ACRYLIC is speciaal ontwik...
Bostik A975 Premium Paintable Acrylic - Anti Crack
3, 29
Bostik A975 Premium Paintable Acrylic - Anti Crack - Wit koker (310 ml)
Bostik A975 PREMIUM PAINTABLE is een hoogwaardi...
Bostik A990 Premium Arcylic
2, 39
Bostik A990 Premium Arcylic - Wit koker (310 ml)
Bostik A990 PREMIUM ACRYLIC is een superieure k...
Bostik FP 401 Fireseal Acrylic
6, 14
Bostik FP 401 Fireseal Acrylic - Wit koker (310 ml)
FP 401 Fireseal Acrylic is een 1-component bran...
Dowsil Firestop 400 - Brandwerende Acrylaatkit
10, 79
Dowsil Firestop 400 - Brandwerende Acrylaatkit - Wit koker (310 ml)
Monocomponent acrylaatkit (intumescerend) op wa...
Illbruck LD703 Schilders Acrylaat
2, 93
Illbruck LD703 Schilders Acrylaat - Wit koker (310 ml)
Een hoogwaardige plasto-elastische, verfverdraa...
Illbruck LD701 Structuur acrylaat
4, 03
Illbruck LD701 Structuur acrylaat - Wit koker (310 ml)
LD701 is een gevulde acrylaatkit met een fijne ...
Illbruck LD705 Acrylaat kit Buitenkwaliteit
3, 19
Illbruck LD705 Acrylaat kit Buitenkwaliteit - Wit koker (310 ml)
Een hoogwaardige plasto- elastische, verfverdra...
Illbruck Nullifire FS702 - Brandwerende Acrylaatkit
7, 00
Illbruck Nullifire FS702 - Brandwerende Acrylaatkit - Wit koker (310 ml)
FS702 wordt toegepast om een stevige maar flexi...
Proby A1 Acrylic Sealant
1, 50
Proby A1 Acrylic Sealant - Wit (Kokers 280 ml )
Professionele acrylaatkit op dispersiebasis.
Zwaluw Acryl-LM
2, 51
Zwaluw Acryl-LM - Wit koker (310 ml)
Hoogwaardige acrylaatkit op dispersiebasis
Zwaluw Acryl - Anti Crack wit
2, 89
Zwaluw Acryl - Anti Crack wit - Wit kokers (310 ml)
Unieke watergedragen acrylaatkit voor het voork...
Zwaluw Acryl Clear-WT
3, 36
Zwaluw Acryl Clear-WT - Glashelder koker (310 ml)
Glasheldere overschilderbare acrylaatkit op wat...
Zwaluw Acryl Wet on Wet
3, 74
Zwaluw Acryl Wet on Wet - Wit koker (310 ml)
Direct overschilderbare acrylaatkit
Zwaluw Exterior +
2, 79
Zwaluw Exterior + - Wit koker (310 ml)
Hoogwaardige snel regenbestendige acrylaatkit v...
Zwaluw Plasterboard filler
3, 21
Zwaluw Plasterboard filler - Wit kokers (Kokers 310 ml)
Ultra lichtgewicht gebruiksklare vulpasta

Acrylaatkit kopen

Bent u op zoek naar hoogwaardige acrylaatkit? Bij Forster Nederland bent u aan het juiste adres! In onze webshop kunt u gemakkelijk en snel acrylaatkit bestellen. Wij bieden een uitgebreid assortiment aan, zodat u altijd de juiste kit vindt voor uw project. Ontdek de vele voordelen van acrylaatkit en bestel vandaag nog!

Wat is acrylaatkit?

Acrylaatkit is een veelzijdig afdichtingsmiddel dat gebruikt wordt voor het dichten van voegen en naden. Deze kit bestaat uit acrylpolymeer en wordt veelvuldig toegepast in bouw en renovatie projecten. Het is ideaal voor het afdichten van kieren, scheuren en naden in verschillende materialen, zoals hout, steen, metaal en kunststof.

Overschilderbare kit

Acrylaatkit is een uitstekende keuze als u op zoek bent naar een overschilderbare kit. De eigenschap die acrylaatkit onderscheidt van veel andere kitten is dat het na volledige uitharding perfect kan worden overschilderd. Dit maakt het een ideale keuze voor projecten waarbij u de kit wilt laten samensmelten met de omringende oppervlakken door deze in dezelfde kleur te schilderen.

Een van de belangrijkste voordelen van acrylaatkit als overschilderbare kit is de uitstekende hechting aan verschillende ondergronden. Of het nu gaat om hout, beton, metaal of kunststof, acrylaatkit heeft de eigenschap om zich stevig te hechten aan diverse materialen. Dit zorgt voor een duurzame en betrouwbare verbinding tussen de kit en het oppervlak, wat essentieel is voor een succesvolle overschildering.

Bovendien droogt acrylaatkit snel en gelijkmatig, waardoor het minder gevoelig is voor craquelé of kleine scheurtjes in de verf. Dit betekent dat de overschilderde acrylaatkit een glad en egaal oppervlak vormt, wat resulteert in een professionele en esthetisch aantrekkelijke afwerking.

Verschil acrylaatkit en siliconenkit

Acrylaatkit en siliconenkit zijn beide populaire afdichtingsmiddelen, maar er zijn belangrijke verschillen tussen beide.

Siliconenkit is een zeer elastisch materiaal dat uitstekend hecht op gladde oppervlakken. Het is water- en temperatuurbestendig, waardoor het vaak wordt gebruikt in vochtige omgevingen zoals badkamers en keukens. Siliconenkit is niet overschilderbaar, maar verkleurt niet door blootstelling aan licht. Bovendien staat siliconenkit bekend om zijn schimmelbestendigheid, waardoor het ideaal is in gebieden waar schimmelvorming kan optreden.

Aan de andere kant is acrylaatkit minder elastisch en waterbestendig, maar het biedt andere voordelen. Acrylaatkit droogt snel en is overschilderbaar, waardoor het gemakkelijk kan worden aangepast aan de gewenste kleur en afwerking. Het hecht goed op verschillende ondergronden, waardoor het geschikt is voor het afdichten van voegen en kieren die weinig werken, zoals bij kozijnen, vensterbanken, trappen, plinten, wanden, gipsplaten en plafonds.

Bij het kiezen tussen acrylaatkit en siliconenkit is het belangrijk om rekening te houden met de specifieke eisen van uw project en de ondergrond waarop de kit moet worden aangebracht. Als u een elastische kit nodig heeft die bestand is tegen vochtige omgevingen en schimmelvorming, is siliconenkit de juiste keuze. Als u echter een sneldrogende kit nodig heeft die overschilderbaar is en geschikt is voor toepassingen met weinig werking, is acrylaatkit de betere optie.

Welke acrylaatkit gebruiken? Acrylaatkit soorten en toepassingen

Bij Forster Nederland hebben we verschillende soorten acrylaatkitten beschikbaar, elk met hun eigen unieke eigenschappen en toepassingen. Hieronder vindt u een overzicht van de meest populaire soorten:

Acrylaatkit voor buiten

Voor buitentoepassingen is het belangrijk om een acrylaatkit te kiezen die bestand is tegen verschillende weersinvloeden. Acrylaatkitten speciaal ontworpen voor buitentoepassingen bieden een duurzame en waterbestendige afdichting. Ze zijn geschikt voor het afdichten van buitendeuren, kozijnen, gevels en andere buitenconstructies. Deze kitsoorten hebben uitstekende hechtingseigenschappen op diverse materialen en zorgen voor een langdurige bescherming tegen vocht, temperatuurveranderingen en UV-straling.

Structuur acrylaatkit

Voor het opvullen van grotere naden en scheuren is een structuur acrylaatkit de ideale keuze. Deze kitvariant heeft een dikker en pasta-achtig karakter, waardoor het gemakkelijk kan worden aangebracht en zich goed kan hechten aan ruwere oppervlakken. Het vult grote openingen effectief op en zorgt voor een stevige en duurzame afdichting. Structuur acrylaatkitten worden vaak gebruikt bij renovaties en reparaties waarbij een grotere vulcapaciteit nodig is.

Gipsplaatvuller

Speciaal ontwikkeld voor gipsplaatnaden en -voegen, is een gipsplaatvuller een uitstekende oplossing om oneffenheden te egaliseren en naden glad af te werken. Gipsplaatvuller heeft een goede vulcapaciteit en hechting op gipsplaatmateriaal. Door het gebruik van gipsplaatvuller worden gipsplaatnaden naadloos afgedicht, waardoor een strak en glad oppervlak ontstaat.

Brandwerende acrylaatkit

Voor toepassingen waar brandwerendheid van essentieel belang is, biedt brandwerende acrylaatkit een optimale oplossing. Deze kitvariant heeft een brandvertragende werking en wordt gebruikt voor het afdichten van doorvoeringen en voegen in brandwerende constructies, zoals wanden, plafonds, deuren, kozijnen en vloeren. Brandwerende acrylaatkit wordt vaak gebruikt bij projecten waar brandveiligheidseisen van toepassing zijn. Deze speciale acrylaatkit zorgt ervoor dat de verspreiding van vuur, rook en giftige gassen wordt beperkt.

Voordelig alle acrylaatkit kopen bij Forster Nederland

Bestel voordelig uw gewenste acrylaatkit bij Forster Nederland. Als uw vertrouwde groothandel profiteert u bij ons altijd van aantrekkelijke staffelkortingen. En met onze grote voorraad, kunt u altijd snel aan de slag met uw klus!

Soorten acrylaatkitten

Bij Forster Nederland vind u een uitgebreid assortiment acrylaatkitten, zodat u voor elk project bij ons terecht kunt. De verschillende soorten acrylaatkit die wij aanbieden zijn:

Acrylaatkit merken

 • Zwaluw acrylaatkit
 • Bostik
 • Dowsil
 • Illbruck
 • Proby

Acrylaatkit kleuren

Omdat acrylaatkit een overschilderbare kit is, is de kleur vaak minder belangrijk. Desondanks hebben we verschillende kleuren in ons assortiment. Dit zijn voornamelijk basiskleuren die aansluiten op de kleur waarmee u gaat schilderen. Zo kunt u beter een donkere kleur gebruiken als de verf die u gaat gebruiken ook donker is.

Acrylaatkit aanbrengen

Het aanbrengen van acrylaatkit is een eenvoudig proces. Volg deze stappen voor een optimale resultaat:

 1. Reinig het oppervlak grondig en zorg ervoor dat het droog is.
 2. Snijd de spuitmond van de kitkoker schuin af.
 3. Plaats de kitkoker in een kitpistool en breng gelijkmatig een lijn kit aan in de voeg of naad.
 4. Strijk de kit glad met een natte vinger of een kitstrijker.
 5. Verwijder overtollige kit met een vochtige doek.

Droogtijd acrylaatkit

Hoe snel droogt acrylaatkit? De droogtijd van acrylaatkit kan sterk variëren, afhankelijk van het type kit dat wordt gebruikt. De gemiddelde droogtijd van acryalatkit ligt tussen de 4-12 uur. Hierna is de buitenlaag gevormd. De meeste acrylaatkitten zijn in ieder geval binnen 24 uur voldoende uitgehard om te schilderen. Dit kan echter verschillen per variant, dus zorg dat u altijd goed de instructies leest van uw specifieke kit.

Acrylaatkit schilderen

Acrylaatkit is een overschilderbare kit, wat het een geschikte keuze maakt voor toepassingen zoals plinten, vensterbanken en kozijnen; oppervlakken die u vaak wilt overschilderen. Acrylaatkit is pas overschilderbaar na volledige uitharding. Voor diepere voegen duurt dit dan ook langer dan voor ondiepe voegen. Het aanbrengen van verf op niet-uitgeharde acrylaatkit kan leiden tot craquelé: kleine scheurtjes in de verf. Neem dus altijd de droogtijd goed in acht voor u de verf aanbrengt.

Acrylaatkit verwijderen

Het verwijderen van acrylaatkit is niet altijd noodzakelijk; in veel gevallen kan het bijwerken van de kit voldoende zijn. Als u echter volledig van de acrylaatkit af wilt, kunt u gebruikmaken van een afbreekmes.

Volg onderstaande stappen om acrylaatkit te verwijderen:

 1. Voordat u het afbreekmes gebruikt, moet u ervoor zorgen dat u het eerste deel afbreekt als u het mes al eerder heeft gebruikt. Hierdoor heeft u een vlijmscherp mes tot uw beschikking.

 2. Zorg ervoor dat het afbreekmesje volledig is uitgeschoven. Druk het mes stevig tegen het oppervlak en steek het in de acrylaatkit.

 3. Houd het mes strak tegen het oppervlak en buig het lichtjes, zodat u het goed achter de kit kunt steken.

 4. Oefen gelijkmatige druk uit terwijl u de kit voorzichtig los snijdt.

 5. Herhaal bovenstaande stappen voor de andere zijde van de kit.
 6. Als er na het verwijderen van de acrylaatkit nog resten achterblijven, kunt u deze verwijderen met behulp van een stukje schuurpapier. Wrijf voorzichtig over het oppervlak om de overgebleven acrylaatresten volledig te verwijderen.

Online acrylaatkit bestellen: eenvoudig besteld en snel geleverd!

Bij Forster Nederland kunt u eenvoudig en snel acrylaatkit bestellen via onze webshop. Geniet van het gemak van online winkelen en profiteer van onze snelle levering. Blader door ons ruime assortiment, kies de gewenste acrylaatkit en plaats uw bestelling vandaag nog! Wij staan klaar om u te voorzien van hoogwaardige acrylaatkitten voor al uw projecten.

Schrijf u vandaag nog in

en ontvang de beste acties als eerste in uw mailbox.