Meld uw bedrijf aan voor een professioneel account bij Forster Nederland en geniet van de vele voordelen zoals speciale kortingsafspraken, op rekening betalen en meer.

Professioneel account

Sandwichpanelen


Filters overzicht
Wis alle filters
Merken
11
artikelen van 11
Zelfklevende XPS isolatieplaat
54, 51
Zelfklevende XPS isolatieplaat - 10mm (Platen 3000x1000.)
Dé zelfklevende hardschuimplaat
Zelfklevende PIR (PUR) Isolatieplaat
36, 84
Zelfklevende PIR (PUR) Isolatieplaat - Dikte 15mm (Platen 2000x1000)
Dé zelfklevende hardschuimplaat
QuickTect - 2 zijdig zelfklevende brandwerende Promatect-H plaat
181, 44
QuickTect - 2 zijdig zelfklevende brandwerende Promatect-H plaat - Grijs 10mm (Afmeting: 2500 x 1250mm)

Sandwichpanelen kopen

Bouwen met sandwichpanelen? Of u nu op zoek bent naar panelen voor een nieuwbouwproject, renovatie of een andere toepassing, wij hebben een breed assortiment aan sandwichpanelen die aan al uw behoeften voldoen. Met onze hoogwaardige panelen bent u verzekerd van duurzaamheid, isolatie en een gemakkelijke installatie.

Wat zijn sandwichpanelen?

Sandwichpanelen, ook wel bekend als sandwichplaten, zijn prefab constructiepanelen met een isolatiemateriaal dat is ingeklemd tussen twee metalen platen. Er kunnen verschillende soorten isolatiematerialen gebruikt worden aan de binnenkant van de sandwichconstructie. De meest veelvoorkomende isolatiematerialen in sandwichpanelen zijn PIR, PUR, XPS en steenwol. Voor de platen wordt vaak aluminium, PVC of staal gebruikt.

Sandwichpanelen bieden uitstekende thermische isolatie en sterkte. Het isolatiemateriaal fungeert als een kern en de metalen platen als buitenste lagen, waardoor ze duurzaam en bestand zijn tegen weersinvloeden. De combinatie van isolatie en stevigheid maakt sandwichpanelen ideaal voor diverse toepassingen, zoals gevelbekleding, dakbedekking en scheidingswanden. Ze dragen bij aan energiebesparing en zijn makkelijk te monteren met een snelle installatie. Met verschillende diktes, afmetingen en profielen bieden sandwichpanelen een efficiënte oplossing voor isolatie en constructie in bouwprojecten.

Eigenschappen sandwichpanelen

De belangrijkste eigenschappen van sandwichpanelen zijn:

 • Hoge isolatiewaarde
 • Sterke samenstelling
 • Snelle installatie
 • Duurzaam en lange levenstijd
 • Lichtgewicht
 • Makkelijk te reinigen, weinig onderhoud
 • Uitstekende brandwerende eigenschappen
 • Uitstekende geluiddempende eigenschappen

De voordelen van sandwichpanelen

Sandwichpanelen bieden talrijke voordelen ten opzichte van traditionele opbouwmethoden, ongeacht de toepassing. Hier zijn enkele voordelen die u kunt verwachten:

 • Superieure isolatie: Dankzij de isolatielaag tussen de metalen platen bieden sandwichpanelen uitstekende thermische isolatie. Ze verminderen warmteoverdracht en verbeteren de energie-efficiëntie van gebouwen.

 • Sterkte en lichtgewicht: Sandwichpanelen combineren de kracht van metalen platen met een lichtgewicht constructie. Dit maakt ze stevig en duurzaam, terwijl ze toch gemakkelijk te hanteren en te installeren zijn.

 • Snelle, eenvoudige montage: Door te bestaan uit één component zijn sandwichpanelen sneller en eenvoudiger te monteren. De bevestiging is relatief eenvoudig, waardoor de installatietijd wordt verkort.

 • Weersbestendigheid: Sandwichpanelen zijn wind- en waterdicht, waardoor ze bestand zijn tegen diverse weersomstandigheden. Bij dak- en gevelsystemen bestaande uit losse elementen bestaat er een risico op waterinsijpeling. Sandwichpanelen nemen dit risico weg, omdat u werkt met een afgewerkt prefab paneel.

 • Flexibiliteit en uitstraling: Met verschillende afwerkingen, kleuren en maten bieden sandwichpanelen flexibiliteit in ontwerp. Ze kunnen zowel verticaal als horizontaal worden toegepast en in vele constructies gebruikt worden.

 • Minder onderdelen, minder risico's: Door het gebruik van sandwichpanelen worden het aantal losse componenten verminderd, waardoor u minder afhankelijk bent van verschillende losse leveringen, andere partijen en onderhoud. Dit vermindert potentiële risico's en vereenvoudigt het bouwproces.

Voordelig sandwichpanelen kopen bij Forster Nederland

Bij Forster Nederland begrijpen we het belang van hoogwaardige materialen en een goede prijs-kwaliteitverhouding. Daarom bieden wij voordelige sandwichpanelen aan zonder concessies te doen aan de kwaliteit. Ons assortiment omvat een breed scala aan panelen met verschillende isolatiewaarden, diktes en afwerkingen, zodat u altijd de juiste keuze kunt maken voor uw project.

Onze sandwichpanelen worden geproduceerd volgens strikte normen en voldoen aan de hoogste kwaliteitsstandaarden. Hierdoor bent u verzekerd van duurzame en betrouwbare panelen die aan alle vereisten voldoen.

Soorten sandwichpanelen

Sandwichpanelen zijn in veel soorten beschikbaar. Ook de categorisering kan op meerdere manieren gedaan worden.

De eerste indeling is op basis van het isolatiemateriaal dat gebruikt wordt in sandwichpanelen:

 • PUR sandwichpanelen
 • PIR sandwichpanelen
 • XPS sandwichpanelen
 • Mineraalwol sandwichpanelen

Het andere deel van de constructie is het plaatmateriaal dat aan de binnen- en buitenkant zit:

 • Aluminium sandwichpanelen
 • PVC sandwichpanelen
 • Staal sandwichpanelen

Bij Forster Nederland denken we graag met u mee. Daarom hebben wij een selectie van sandwichpanelen die aansluiten op de specifieke eigenschappen die u nodig heeft voor uw project:

 • Brandwerende sandwichpanelen
 • Geluidwerende sandwichpanelen
 • Inbraakwerende sandwichpanelen

Cosmo sandwichpanelen

Bij Forster Nederland streven we naar hoogwaardige bouwmaterialen, en dat geldt ook voor onze professionele sandwichpanelen. Bij Forster Nederland vindt u hoogwaardige sandwichpanelen van het merk Cosmo.

De Cosmo sandwichpanelen bestaan uitsluitend uit hoogwaardige materiaalcomponenten en zijn verbonden met een bewezen langdurig kleefsysteem dat volgens hun eigen technologie is ontwikkeld. Het resultaat is een premium sandwichpaneel dat bekend staan om zijn kwaliteit, robuustheid en duurzaamheid.

Schrijf u vandaag nog in

en ontvang de beste acties als eerste in uw mailbox.