Purschuim


Filters overzicht
Wis alle filters
Merken
Geschikt voor
Toepassingen
Kenmerken
Verpakking
Soort
26
artikelen van 26
Zwaluw PUR-Foam
4, 63
Zwaluw PUR-Foam - Licht-groen 700ml (Bus)
Polyurethaanschuim in handbus
Illbruck Nullifire FF 197
14, 47
Illbruck Nullifire FF 197 - Grijs 750ml (Bus)
Een ééncomponent brandwerend polyurethaanschuim...
Illbruck PU700 Stone & Wood Adhesive
14, 93
Illbruck PU700 Stone & Wood Adhesive - Beige 880ml (Bus)
illbruck PU700 Steen- en Houtlijm is een snel u...
Zwaluw PU Ultra Gun Economy
25, 70
Zwaluw PU Ultra Gun Economy - Rood
Standaard PU-schuimpistool
Illbruck AA270 PUR Foam Gun Ultra - Metaal en kunststof
82, 78
Illbruck AA270 PUR Foam Gun Ultra - Metaal en kunststof - Groen
Het AA270 is het beste verwerkingspistool op de...
Zwaluw PU Gun NBS Gold
76, 70
Zwaluw PU Gun NBS Gold - Goud
Professioneel degelijk PU-schuim doseerpistool
Zwaluw PU Gun Uni NBS 9070
50, 88
Zwaluw PU Gun Uni NBS 9070 - Zwart
Professioneel PU-schuim doseerpistool
Proby PU2 PU-Foam Hand
4, 23
Proby PU2 PU-Foam Hand - Licht-groen bus (750 ml)
Polyurethaanschuim in handbus
Illbruck FM350, Perfect foam pro
5, 32
Illbruck FM350, Perfect foam pro - Licht-groen 880ml (Bus)
Geschikt voor het afdichten, isoleren en vullen...

Purschuim kopen

Op zoek naar kwalitatief purschuim voor uw project? Bij Forster Nederland bieden we een breed assortiment purschuim aan van verschillende merken en types. Met ons purschuim bent u verzekerd van hoogwaardige isolatie en een uitstekende afdichting. Bestel nu en ga direct aan de slag!

Wat is purschuim?

Purschuim is een veelzijdig isolatiemateriaal dat wordt gebruikt voor het afdichten, isoleren en vullen van openingen, kieren en naden. Het bestaat uit twee componenten die tijdens het aanbrengen reageren en uitharden, waardoor een duurzame isolatielaag ontstaat. Purschuim biedt uitstekende thermische isolatie en draagt bij aan energiebesparing.

Met behulp van purschuim kunt u materialen in één handeling aan elkaar bevestigen terwijl u tegelijkertijd zorgt voor een goede isolatie van de verbinding. Na het aanbrengen zet het purschuim geleidelijk uit, waardoor het uitermate geschikt is om kieren op te vullen en af te dichten. Zodra het purschuim volledig is uitgehard, ontstaat er een vochtdichte naad die zowel warmte als geluid isoleert.

De veelzijdigheid van pur komt voort uit de volgende eigenschappen:

 • Uitstekende hechting op diverse bouwmaterialen en ondergronden
 • Lange levensduur
 • Duurzaam (energiebesparend)
 • Gemakkelijk te snijden
 • Hoge isolatiewaarde
 • Goede luchtdichtheid
 • Waterafstotend
 • Bestand tegen lage omgevingstemperaturen

Welke purschuim gebruiken? Purschuim soorten en toepassingen

De keuze voor het juiste type purschuim voor uw project is afhankelijk van de specifieke toepassing. Pur kan gebruikt worden als isolatiemateriaal, vulmiddel, lijm of voor brandwerende afdichting. Hieronder vertellen we u meer welke soorten purschuim er zijn en wanneer deze het best geschikt zijn voor uw toepassing of project.

Standaard purschuim

Normaal purschuim is een veelzijdig product dat geschikt is voor diverse toepassingen. Het wordt vaak gebruikt voor isolatie van muren, daken of vloeren en voor het opvullen van kieren en naden. Door de goede hechting op verschillende bouwmaterialen en de uitstekende isolatiewaarde draagt het bij aan het verbeteren van de energie-efficiëntie van gebouwen.

Elastisch purschuim

Elastisch purschuim heeft de eigenschap om mee te bewegen met de ondergrond. Hierdoor is het ideaal voor toepassingen waar sprake is van beweging, zoals bij het afdichten van dilatatievoegen of het isoleren van leidingen. Het elastische karakter zorgt ervoor dat het purschuim flexibel blijft en eventuele bewegingen of trillingen kan opvangen, waardoor de verbinding duurzaam en betrouwbaar blijft.

Brandwerend purschuim

Brandwerend purschuim is speciaal ontwikkeld om de verspreiding van vuur en rook tegen te gaan. Het wordt gebruikt voor het afdichten van openingen en doorvoeren in wanden en plafonds, om zo de brandveiligheid te waarborgen. Brandwerend purschuim vormt bij blootstelling aan hitte een beschermende laag die het vuur vertraagt en de verspreiding van rook en giftige gassen beperkt.

Purlijm

Purlijm is een krachtige lijm die speciaal is ontworpen voor het verlijmen van verschillende materialen, zoals hout, steen, metaal en kunststof. Het biedt een sterke en duurzame hechting en is geschikt voor zowel binnen- als buitentoepassingen. Purlijm wordt veel gebruikt bij constructieve verbindingen, het monteren van isolatieplaten en het bevestigen van gevelbekleding.

Bij Forster Nederland helpen we u graag bij het kiezen van het juiste purschuim voor uw specifieke project. Neem contact op met onze specialisten voor een professioneel advies op maat!

Voordelig alle purschuim kopen bij Forster Nederland

Bestel voordelig uw purschuim bij Forster Nederland. Als uw vertrouwde groothandel profiteert u bij ons altijd van aantrekkelijke staffelkortingen. En met onze grote voorraad, kunt u altijd snel aan de slag met uw klus!

Soorten purschuim

We bieden bij Forster Nederland verschillende soorten purschuim aan, zodat u voor elk project bij ons terecht kunt. Wij bieden de volgende purschuim soorten en toebehoren aan in ons assortiment:

 • Standaard PU schuim
 • Elastisch Pur schuim
 • Brandwerend PU schuim
 • Pur-Lijmschuim
 • Pur toebehoren

Purschuim merken

Bij Forster Nederland werken we samen met gerenommeerde merken, zoals Illbruck, Zwaluw, Bostik en Nullifire. Hierdoor kunnen we hoogwaardige kwaliteit garanderen voor elke klus.

In ons assortiment vindt u de volgende merken purschuim:

 • Illbruck
 • Bostik
 • Zwaluw
 • Nullifire

Purschuim kleuren

Naast verschillende soorten pur- en PU-schuim, bieden we ook diverse kleuren aan. Of u nu op zoek bent naar standaard wit purschuim of purschuim in kleur nodig heeft, bij Forster Nederland hebben we een ruime keuze.

In ons assortiment vindt u de volgende kleuren purschuim:

 • Witte pur
 • Grijze pur
 • Zwarte pur
 • Groene pur (lichtgroen en donkergroen)
 • Beige pur
 • Roze pur

Pur schuim isolatie zelf doen

Wilt u graag zelf purschuim isolatie aanbrengen? Volg dan deze stappen voor het beste resultaat:

Purschuim aanbrengen met een purpistool:

 1. Zorg ervoor dat de ondergronden schoon en vrij van stof en vet zijn.
 2. Maak de ondergronden waar u de pur gaat aanbrengen licht vochtig.
 3. Schud de purbus minimaal 20 seconden voor elk gebruik.
 4. Verwijder het beschermkapje van de purbus en bevestig de bus op een purpistool.
 5. Open de doseerschroef en breng het purschuim gelijkmatig aan in een vloeiende beweging.
 6. Vul de voeg tot ongeveer 90% van de capaciteit. Voor voegen die dieper zijn dan 70 mm en breder dan 30 mm, breng de pur in meerdere lagen aan met pauzes van 1 tot 2 uur.
 7. Sluit de doseerschroef na gebruik.
 8. Als de bus gedurende enige tijd niet is gebruikt, schud deze opnieuw. De bus kan ongeveer 4 weken op het pistool blijven zitten als deze rechtop wordt bewaard.

Purschuim aanbrengen met een spray nozzle (slangetje)

 1. Zorg ervoor dat de ondergronden schoon en vrij van stof en vet zijn.
 2. Maak de ondergronden waar u de pur gaat aanbrengen licht vochtig.
 3. Schud de purbus minimaal 20 seconden voor elk gebruik.
 4. Verwijder het beschermkapje van de purbus.
 5. Plaats de spray nozzle op de purbus en draai deze een kwartslag met de klok mee.
 6. Vul de voeg tot ongeveer 90% van de capaciteit. Voor voegen die dieper zijn dan 70 mm en breder dan 30 mm, breng de pur in meerdere lagen aan met pauzes van 1 tot 2 uur.

Purpistool

Een purpistool is een essentieel gereedschap voor het nauwkeurig aanbrengen van purschuim. Met een purpistool kunt u de hoeveelheid schuim regelen en zorgen voor een gelijkmatige verdeling. Het biedt meer precisie en controle dan handmatig aanbrengen, waardoor u gerichter kunt werken. Door de juiste druk en snelheid te hanteren, voorkomt u luchtbellen en verspilling van materiaal. Regelmatig schoonmaken is belangrijk om verstoppingen te voorkomen en de levensduur te verlengen.

Pur reiniger

Een pur reiniger is noodzakelijk om purpistolen en gereedschappen schoon te maken. Het verwijdert overtollig purschuim en verlengt de levensduur van het gereedschap. Het lost hard geworden purschuimresten op en voorkomt verstoppingen. Het kan ook gebruikt worden om vers schuim te verwijderen van oppervlakken. Door de reiniger aan te brengen en in te laten werken, kunt u eenvoudig de resten verwijderen met een doek of borstel.

Droogtijd purschuim

De droogtijd van PU-schuim kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals het soort schuim, de omgevingstemperatuur en de luchtvochtigheid. Over het algemeen duurt het enkele uren tot een dag voordat het schuim volledig is uitgehard, maar in sommige gevallen kan het wel 72 uur duren. Lees dus altijd

Purschuim bewaren

Het is het beste om de schuimbus op het pistool te laten zitten. Als u de schuimbus niet op het pistool laat zitten, moet u het ventiel en het pistool reinigen met behulp van een purreiniger. Wij raden aan om de schuimbus volledig leeg te spuiten binnen een paar weken. Als u ervoor kiest om de schuimbus toch van het pistool te verwijderen, is het belangrijk om deze eerst leeg te spuiten voordat u deze losdraait.

Purschuim verwijderen

Uitgehard purschuim verwijderen is een lastig karwei. Dit komt doordat het materiaal chemisch heeft gereageerd en een sterke binding vormt met het oppervlak waarop het is aangebracht. Het is daarom niet mogelijk om het met oplosmiddelen zoals aceton of alcohol te verwijderen.

U kunt proberen het schuim te verwijderen met een mes of ander scherp gereedschap, maar dit kan vaak moeilijk en tijdrovend zijn, aangezien purschuim meestal zeer stevig is. Een beter alternatief is het gebruik van een pur-verwijderaar. Dit speciale product lost het materiaal op, waardoor het gemakkelijker kan worden verwijderd.

Online purschuim bestellen: Eenvoudig besteld en snel geleverd!

Bij Forster Nederland kunt u eenvoudig online purschuim bestellen. Selecteer de gewenste soort, merk en aantal en voeg ze toe aan uw winkelwagen. Bestelt u voor 12 uur en hebben wij het product op voorraad, dan heeft u de bestelling de volgende dag al binnen. Zo kunt u gelijk aan de slag met uw project!

Schrijf u vandaag nog in

en ontvang de beste acties als eerste in uw mailbox.