MVO-dag Reynaers, Roval en Forster Nederland op 29 september

Inzet voor goed doel en teambuilding gaan hand in hand

Op 29 september organiseren Reynaers Aluminium, Roval en Forster Nederland een gezamenlijke MVO-dag. Het personeel steekt die dag de handen uit de mouwen voor zeven maatschappelijke goede doelen die door de medewerkers zelf zijn ingediend. Vijf van deze projecten zijn te vinden in Helmond, één in Someren en één in Oud Gastel.

Reynaers Aluminium, Roval Aluminium en Forster Nederland maken deel uit van de internationale Reynaers Group, die aluminium en stalen systemen ontwikkelt en verkoopt voor ramen, deuren, gevels en daken. Directeur Edgar van Ginkel vertelt: “De jaarlijkse MVO-dag is inmiddels een begrip bij ons. Ook dit jaar gaan we samen aan de slag voor het goede doel.”

Maatschappelijke betrokkenheid

Na de corona-lockdowns is de behoefte om samen iets te betekenen voor een goed doel, groter dan ooit. “Helaas kon de geplande zevende editie in 2020 niet doorgaan vanwege corona. In 2021 hebben we een alternatieve MVO-dag georganiseerd, veel kleinschaliger. We wandelden vier dagen lang buiten met een groep bewoners van zorgcentrum de Lisse in Asten.” licht Van Ginkel toe. “We zijn blij dat we het dit jaar weer groter kunnen aanpakken. Vanaf de eerste MVO-dag in 2014 dragen onze medewerkers zelf projecten aan. Je merkt nu aan de reacties bij de goede doelen dat de hulp dit jaar meer welkom is dan ooit. Bijvoorbeeld bij zorgcentra waar de bewoners in de coronatijd geen uitjes hebben gehad.”

Verschillende doelgroepen

De zeven projecten die worden aangepakt op 29 september richten zich op verschillende doelgroepen, van jeugd tot ouderen. Dit zijn de geselecteerde projecten:

  • Kluswerkzaamheden bij Handboogvereniging ORH Someren
  • Uitje met bewoners Woon-zorgcentrum Savant Alphonsus Helmond
  • Aan de slag bij Zorgtuinderij De Bundertjes Helmond
  • Klussen en activiteiten voor bewoners Wonen & Zorg Blankershof in Oud Gastel
  • Onderhoudswerkzaamheden Dierenasiel Helmond
  • Een dag vertier voor de bewoners van Savant de Eeuwsels in Helmond
  • Een speciaal cateringteam dat alle harde werkers voorziet van lunchpakketjes en versnaperingen

Together for better

Verdeeld over de projecten worden zo’n 120 medewerkers ingezet. Edgar van Ginkel besluit: “Met de inzet van onze medewerkers willen we graag een bijdrage leveren aan het verbeteren van onze leefomgeving. Ons motto ‘’Together for better’’ wordt daarmee letterlijk in de praktijk gebracht.”

Schrijf u vandaag nog in

en ontvang de beste acties als eerste in uw mailbox.